GAÜN EDUROAM

• Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür

Symbian İşletim Sistemli Cihazlar

Gaziantep Üniversitesi bağlantı ayarları için öncelikle gaziantep_wifi.cer dosyasını bilgisayarınıza indirerek, cihazınıza bluetooth yada usb kablo aracılığı ile kopyalayınız. Sertifika dosyasını yükledikten sonra cihaza ait işletim sisteminin ayarlarını yapınız.

SYMBIAN İŞLETİM SİSTEMİ EDUROAM KURULUMU (NOKIA 5800)

1. Ana Menüden Ayarlar'a girin.2. Bağlantı Seçeneğini seçin.
3. Hedefler Seçeneğini Seçin.

4.İnternet Seçeneğini Seçin.
5. Bu ekranda "Seçenekler" Kısmını seçin.
6. "Yeni Erişim Noktası" seçeneğini Seçin.

7. Ekrana Gelen "Kullanılabilir erişim noktaları otomatik kontrol edilsin mi?" uyarısına Hayır seçeneğini seçin.
8. "Erişim Noktası Seçin:" menüsünden "Kablosuz LAN" seçeneğini seçin.
9. WLAN ağ ismi seçeneğine "eduroam" yazarak  Tamam'a tıklayın.

10. "Şebeke modu/durumu:" ekranından ilk seçenek olan "Altyapı(genel)" seçeneğini seçin.

11.  "Güvenlik Modu" seçeneklerinde "802.1x" seçeneğine seçin.
12. "eduroam" Bağlantı noktasını Düzenle menüsünde "WLAN güvenlik ayarları"  seçin.
13. WPA/WPA2 seçeneğini "EAP" olarak seçip "EAP eklenti  ayarları"nı düzenlemek üzere seçin.
14. Ekranda EAP-TTLS seçeneğini seçip en üste taşıyın. diğer seçili olan tüm seçenekleri seçili durumdan çıkarın. EAP-TTLS ayarlarını düzenlemek üzere tıklayın.
15. EAP-TTLS ayarlarından "Yetki Sertifikası" seçeneğinden yüklemiş olduğunuz "GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ başlıklı"sertifikayı seçin.

*DİKKAT: Kullanılan Kullanıcı  “Kullanıcı tanımlı ve Güvenlik etki alanı “Kullanıcı tanımlı” olarak seçin.

16. Aynı Ekranın Üst tarafında bulunan "Ayarlar"  yazısının yanındaki ok'a tıklayın.
17. "EAP'lar" seçeneğinden "PAP" seçeneğini seçili hale getirip en üste taşıyın. Diğer seçili olan tüm seçenekleri seçili durumdan çıkarın. PAP seçeneğine tıklayıp Kullanıcı Adı ve Şifre Ekranını Görüntüleyin.
18.Kullanıcı Adınızı ve Şifrenizi Yazarak işlemleri Tamamlayın.
19.Ayarlar menüsündeki Internet sekmesindeki eklemiş olduğunuz "eduroam"  seçeneğinin önceliğini seçenekler menüsünden değiştirerek 1. sıraya taşıyın.

20. İnternet'e bağlanırken size seçmek üzere sunulan seçeneklerden" Internet -eduroam" seçerek internete bağlanabilirsiniz.

UNUTMAYIN: Cihazınıza gaziantep_wifi.cer sertifika dosyasını  indirerek cihazınıza yükleyin.

RESİMLİ ANLATIM:

ÖRNEK UYGULAMA:
Symbian s60v5 OS olan mobil cihazların ayarları

MOBİL AYARLARI

Internet Kanunu

Eduroam Üyesi

Üniversitemiz  eduroam üye üniversiteler arasına Mayıs 2010'da katıldı...