GAÜN EDUROAM

• Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür

Sıkça Sorulan Sorular

Eduroam ağına bağlanabilmek için neden program yüklüyorum?

Yeni kurulan eduroam kablosuz ağ sisteminde, güvenlik ön plandadır. Klasik kablosuz sistemlerinde ağ üzerinden iletişim yaparken bunun başkaları tarafından izlenmesi mümkün olabilmektedir. Bunun yapılamaması için kullanılabilen tek yöntem kullanılan şifreleme yönteminin karmaşıklığını artırmaktır. Eduroam kablosuz ağ sisteminde kullanıcı adı ve parolanızı ilk göndermeye başladığınız andan itibaren şifreli iletişim sağlanmaktadır. Bu şifreli iletişimin başlatılması için gerekli olan TTLS algoritması Windows içinde mevcut olmadığından, farklı bir program kullanmak zorundayız.

Eduroam ağına bağlantım sürekli kesiliyor / bağlanamıyor neden olabilir?

Eduroam bağlantısını sağlıklı bir şekilde kullanabilmeniz için bilgisayarınızdaki kablosuz ağ bağdaştırıcısı sürücüsünün güncel olması gerekmektedir. Ağ bağdaştırıcınızın marka ve modeline göre destek sağlayıcınızdan bilgi alın. Bağdaştırıcının güncel yazılımını yükleyin.

SecureW2 programını yükledim evimde veya ofisimdeki diğer kablolu veya kablosuz ağlara bağlanamıyorum, problem nedir?

SecureW2 programı ile üniversite dışındaki kablolu veya kablosuz internet bağlantınızın hiç bir alakası yoktur. SecureW2 programı sadece yüksek güvenlikli bir ağa bağlanmak için gereken yetkilendirmeyi sağlamaktadır. Bunun dışında securew2 programı hiç bir şekilde ağ bağdaştırıcınız ile ilgili bir işlem yapmaz.

MOBİL AYARLARI

Internet Kanunu

Eduroam Üyesi

Üniversitemiz  eduroam üye üniversiteler arasına Mayıs 2010'da katıldı...