• 0342 317 1951

Eduroam bağlantı ayarı - Windows 8 İşletim Sistemi

Daha önce Windows üzerinden eduroam ağına kullanıcı adı ve parola bilgilerini girerek bağlanmaya çalışanlar önce kablosuz ağlarda eduroam üzerine sağ tıklayarak "Bu ağı unut" seçmelidirler. Ardından sırayla;

1- Kablosuz Ağlardan GAUNNET ağına bağlanılır. Bağlantı; bağlı-sınırlı veya bağlı-internet yok şeklinde görülecektir.

2- Herhangi bir Internet Tarayıcısı açılarak http://pfs.gantep.edu.tr/windows/eduroam adresine gidilir. Açılan sayfada kablosuz_programi.exe linkine tıklayarak ilgili dosya Bilgisayara kaydedilir.

3- İndirilen kablosuz_programi.exe çalıştırılır. Gelen ekranda İleri-sonraki adımda Kabul Ediyorum, bir sonraki adımda Kur Seçeneği  seçilir. En son adımda Bilgisayarımı daha sonra başlatacağım seçeneği seçilerek Bitir butonuna tıklanarak kurulum tamamlanır.

4- Sırasıyla Başlat -> Denetim Masası -> Ağ Ve Paylaşım Merkezi adımlarını takip ederek ilgili ekrana ulaşılır. Gelen ekranda Yeni bağlantı veya ağ kurun  tıklanır.

5- Gelen bağlantı seçeneklerinden Kablosuz ağa el ile bağlan seçeneği seçilerek ileri  tıklanır.

6- Gelen pencerede Ağ adı: eduroam yazılır, Güvenlik türü: WPA2-Kuruluş, Şifreleme türü: AES olacak şekilde ayarlanarak İleri tıklanır.

7- Gelen pencerede Bağlantı ayarlarını değiştir tıklanır.

8- Güvenlik Sekmesine geçerek Ağ Kimlik Doğrulama Yöntemini Seçin: kısmına tıklayarak Secure W2: SecureW2 EAP-TTLS  seçilir ve ardından Ayarlar  tıklanır.

9- Gelen ekranda Yapılandır seçilir.

10- Bağlantı sekmesinde seçili halde bulunan Harici bir kimlik kullan seçimi kaldırılır.

11- Sertifikalar sekmesinde seçili halde bulunan Sunucu sertifikasını doğrulayın seçimi kaldırılır.

12- Doğrulama sekmesinde PAP olduğu gibi bırakılır.

13- Kullanıcı Hesabı sekmesinde seçili bulunan Kullanıcı bilgilerini sor seçimi kaldırılarak açılan Kullanıcı adı ve Parola alanlarına Bilgi İşlem Daire Başkanlığının adınıza tahsis etmiş olduğu Kullanıcı adı ve Parola bilgileri girilir. Alan kısmı boş bırakılarak Tamam butonuna tıklanır. Geriye doğru gelen ekranlarda  Tamam butonu tıklanarak eduroam profil ekleme ayarları da tamamlanmış olur. 

14- Kablosuz ağlarda bulunan eduroam seçilip bağlan tıklanır ve eduroam'a bağlanır.